VII. Tiszator Böllérfesztivál
A böllérfesztiválon az idén is megkóstolhatják a látogatók a helyben készített disznótoros finomságokat. Böllérfalva minden portáján készítenek a versengő csapatok sült hagymás vért, hurkát, kolbászt, toros káposztát, tepertőt, s ki tudja még, hogy mi mindent. A nagyközönség pedig a megvásárolt kóstolójegy segítségével addig ízlelheti a kóstolót, amíg tart. Az esetek többségében jóféle kisüstivel, forralt borral is kínálják a látogatókat a vendéglátók. A kóstoló természetesen nem egy egész adag ételt jelet, hiszen akkor a vendégeknek nem lenne módja megízlelni a sokféle kínálatot. De nem is csupán egy falat étel, hiszen a Tiszator nem kimondottan a diétázók rendezvénye.
A Tiszator Böllérfesztivál sajátossága, hogy a 25-30 portán egy időben elkezdett disznótorok finomságait nem elsősorban a csapatokkal érkező baráti társaság, hanem a nagyközönség fogyasztja el jó étvággyal. Méghozzá úgy, hogy a nap folyamán a hagymás vértől, a fogópálinkától kezdve a hurkáig, kolbászig, toros káposztáig vagy épp a tepertőig mindent megkóstolhatnak a fesztivál vendégei.