Abádszalók Szállás

A vidék vonzásában, a Tisza-tónál - Szálláshely

Fedezze fel a Tisza-tó szépségeit!

Fedezze fel a Tisza-tó szépségeit!

Fedezze fel a Tisza-tó szépségeit!

Horgásszon a Tisza-tavon!

Horgásszon a Tisza-tavon!

Uralja a vizet a Tisza-tavon!

Uralja a vizet a Tisza-tavon!
Szálláshelyekről
Programokról
Abádszalókról
Kiadó üzlethelyiségek
Elérhetőségeink telefonon

Üdvözöljük honlapunkon!Milliárdok a Tisza-tóba | Befektetések, fejlesztések

Üdvözöljük honlapunkon!

Európai Uniós támogatások, turizmusfejlesztés.

Fejlesztések a Tisza-tónál

Magyarország legfontosabb ökoturisztikai térségében, a Tisza-tónál és annak környékén jelenleg közel 35 milliárd forint értékű fejlesztés van, a helyiek életminősége és a nyaralókat színvonalasabb szolgáltatásokkal fogadhassa. Legfontosabb fejlesztés talán az utak újjáépítése, mint Karcag - Kunmadaras, Tiszafüred - Füzesabony, illetve a már kész Abádszalók - Kunhegyes közötti utak.

Tervek

Egy-két éven belüli tervben a közlekedés lehetőségeinek bővítésében szerepel Tiszafüred - Hortobágy és Poroszló - Tiszafüred közti kerékpárút megépítése, ami a Tisza meder szélén és a hidakon át vezet.
Abádszalókon a sétányt és hozzátartozó háttér létesítmények korszerűsítése a cél egy pályázat keretében a tóparti települések keretében. Több településen az önkormányzat a strandokat fejleszti állami segítséggel.

Hallépcső KiskörénélA hallépcső

Az épülő hallépcső a horgászoknak adhatja vissza a kedvét a sportjuk űzésében.
A hallépcső egyedülálló méretei alapján, melynek célja a vízi világ közlekedését biztosítani, a halak fel-le csúszását segítik.
Az építkezés 740 millió forintba kerül, mely a Komplex Tisza-tó Projekt része, uniós támogatással épül fel.
A több tízezer köbméter földet megmozgató munkával, természetközeli műszaki megoldásokkal kialakítandó hallépcső egy 1300 méter hosszú, akár 8-9 méter vízszintkülönbséget áthidaló, három szakaszra osztható vasbeton labirintus lesz. Ennek felső szakasza az állatok Tisza-tóból történő kiléptetését szolgálja, a középső szakasz a felső és az alsó torkolat közötti, míg az alsó, a torkolati szakasz alvízhez való kapcsolatát biztosítja.
A mesterséges patakként funkcionáló ökológiai folyosó középső szakasza ezt a medencét és az alsó pihenőt-, tavat kapcsolja össze a hullámtéren. A kedvező átjárási feltételeket a természet közeli bukókhoz hozzáépített, réselt halátjáróként kialakított műtárgyak alkotják. Az alsó, torkolati szakaszon természetközeli medencesor és pihenőtó várja a halakat, mielőtt folytatnák útjukat a folyóba.
Lassan új sportolási lehetőséget nyújthat a Tisza-tó, meghódíthatják a vadvízi evezősök az ország legnagyobb hallépcsőjét!

Fel
No Internet Connection