Fejlesztések Abádszalókon a Tisza-tó Strandon 2019.

csuszda

Az idei a fejlődés éve Abádszalókon. Az elmúlt évek adósságtörlesztése után, végre a fejlesztésekre, az előrelépésre koncentrálhatunk!

Mondta Balogh Gyula Abádszalók polgármestere
Zöld város kialakítása
"Zöld város kialakítása" címmel benyújtott pályázatra közel 135 millió forint támogatáshoz jutott a község. Ez a programcsomag a város központjában, több utcában közterületi sétány kialakítására szólt, kandelábereket szereltek fel és padokat helyeztek ki, illetve viacolorral borították a járdákat. Ezzel arra is lehetőség nyílik, hogy a nagyobb zöldfelületeket rendezni lehessen és parkosítani lehet azokat. A fejlesztés része lett az is, hogy a piactéren levő nyilvános illemhelyet lebontsák és a felügyelői irodával együtt újat építsenek. (Egy épület már elbontásra került, de még az építkezés nem indult meg) A sportpálya kerítése is megújul majd, emellett nyilvános mosdó és parkoló is létestül. A pálya végében pedig játszóteret lett kialakítva.
Abádszalók turisztikai fejlesztése
Négyszázmillió forint támogatást fordít a város a turisztikai fejlesztésre. Ennek keretében a szabadtéri strandon levő legtöbb vendéglátó helyet lebontották és újakat építettek. Ugyancsak újjáépültek az elavult közművek is, továbbá megújult a csúszdarendszer is és úszóműves strandi élményparkot is kialakítottak. Sétányok épültek, valamint fövenyes - gyermekbarát - park létesült. Ezek mellett homokfoci- és standröplabda pályát, valamint korszerű vizesblokkot is építettek. Az elképzelések szerint átépül a szabadtéri színpad és rendezvénytér is lesz a városban.
Néhány kép a már kész fejlesztésről
jatszoter 1jatszoter 3jatszoter 2jatszoter 4jatszoter 5jatszoter 6bufesorvizibarlevegobol
No Internet Connection