Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

  Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

  Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
  Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

  Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

  Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Urald a vizet a Tisza-tavon!

  Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

  Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

  Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


  

  Meteorit zuhant Oroszországra tegnap

  Tegnap egy meteor közeledtéről írtunk, ma egy másik földet éréséről számolunk be!meteor Oroszországban 2013 február 15

  Meghaladja az egymilliárd rubelt a tegnap Szibéria felett lezuhant meteorit okozta kár az Urál hegységhez közeli cseljabinszki régióban, ahol csaknem 1200 ember sérült meg, közöttük több mint 200 gyermek. Ez az elmúlt évszázadok egyik legnagyobb katasztrófája, amelyet égitest becsapódása okozott a Földön.

  Csaknem háromezer többlakásos épület, 34 kórház és rendelőintézet, valamint körülbelül 360 gyermekintézmény ablakai törtek be a reggeli órákban Cseljabinszk és a környékbeli települések fölött elszáguldó meteorit keltette lökéshullámok miatt. A Moszkvától mintegy 1500 kilométerre keletre fekvő szibériai nagyvárosban öt nagy sportkomplexum is megsérült. Becslések szerint több mint 100 ezer négyzetméternyi ablaküveg sérült meg. A szomszédos Szverdlovszk megyéből szakembereket irányítottak át a károk helyrehozatalára. A milliós lakosú Cseljabinszkban komoly fagyok vannak, éjjel mínusz 22 fokra süllyed a hőmérő higanyszála. A hatóságok és a kormányzat azt ígérte, hogy mindenkit elhelyeznek megfelelő szállásokon, amíg nem költözhetnek vissza lakásaikba.
  Egy hírtelevízió beszámolója szerint az igen fényes „tűzgömb” Kazahsztán felől érkezett. A Kazinform kazah hírügynökség jelentése szerint a Cseljabinszki területtel délen határos Kusztanaj megyében észlelték a meteoritot. Kusztanaj város lakói tűz- és füstcsóvát láttak az égen. A ritka természeti jelenség, a meteoritbecsapódás nagy riadalmat keltett a dél-uráli térség lakosságának körében. „Azt hittük, felrobbanunk” – mondták Cseljabinszk lakói az orosz hírtelevízió riporterének.
  Az orosz tudományos akadémia szakemberei szerint a meteorit tömege körülbelül 10 tonna volt, hiperszonikus, óránként 54 ezer kilométeres sebességgel hatolt be a légkörbe, és 30–50 kilométeres magasságban robbant szét. Egy hírtelevízióban bemutatott felvételek szerint a meteorit keltette lökéshullámok hatalmas robajjal szakították be iskolák, raktárak ablakait, ajtóit. A meteorit egy darabja a Cseljabinszktól nyugatra lévő Csebarkulj településnél egy tóba zuhant, hatalmas léket vágva a jégbe.
  Példátlan jelenség
  Rendkívül ritka, hogy egy űrből érkező objektumnak áldozatai vannak; s az a „meteoreső”, amely tegnap Oroszországra zúdult, százak sérülését okozva, példátlan az emberiség történetében – jelentette ki egy brit szakértő. „Töröm a fejem, hogy volt-e már a történelemben ilyen esemény, amelyben ennyi ember megsérült egy ilyen tárgytól. Nagyon-nagyon ritka, hogy ilyesminek emberáldozatai vannak” – mondta Robert Massey, a brit Királyi Csillagászati Társaság igazgatóhelyettese.
  A kis űrszemetek többnyire elégnek még a földet érés előtt, amint belépnek a légkörbe, fénylő csíkot húzva maguk után, amelyeket láthatunk az esti égbolton. Ám – igen ritkán – vannak olyan nagyobb objektumok, amelyek ellenállnak a légköri súrlódásnak, és az atomszféra alsóbb rétegeiben szétrobbannak, erős lökéshullámot keltve. Pontosan ez történt tegnap reggel az Urál fölött – mondja Massey.
  A mostaninál sokkal nagyobb kozmikus kövek – például az az aszteroida, amely 65 millió évvel ezelőtt valószínűleg kipusztította a dinoszauruszokat – is elérhetik a Földet, atombombák ezreinek megfelelő energiát szabadítva fel. Egy ilyen esemény azonban még sokkal ritkább. Robert Masseynek a médiahírek alapján készített becslései szerint az Oroszországban becsapódott kisbolygó alig tízméteres lehetett eredetileg, mielőtt behatolt a légkörbe. – Az, hogy egy ilyen dolog történjék lakott terület fölött, és ennyi kárt okozzon, példátlan – hangsúlyozza a szakértő. – Volt több nagyobb meteorhullás a XX. században, közülük legalább kettő Szibéria fölött, de mivel bolygónk kétharmadát óceánok borítják, az ilyen eseményeket általában nem vesszük észre – mondta.

  További forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2013/02/15/10/Tobb_szazan_megserultek_Oroszorszagban_egy_meteorzaporban.aspx

  No Internet Connection