Abádszalók Szállás

A vidék vonzásában, a Tisza-tónál - Szálláshely

Fedezze fel a Tisza-tó szépségeit!

Fedezze fel a Tisza-tó szépségeit!

Fedezze fel a Tisza-tó szépségeit!

Horgásszon a Tisza-tavon!

Horgásszon a Tisza-tavon!

Uralja a vizet a Tisza-tavon!

Uralja a vizet a Tisza-tavon!
Szálláshelyekről
Programokról
Abádszalókról
Kiadó üzlethelyiségek
Elérhetőségeink telefonon

Üdvözöljük honlapunkon!Jégverés Abádszalókon

Üdvözöljük honlapunkon!

Hatalmas jégeső zúdult Abádszalókra.

Abádszalók térségében az erős jégeső több épületet megrongált, amelynek sérültje is van. A strand területén ugyanis az erőteljes jégverés miatt összedőlt egy kisebb faház, amely alatt hárman tartózkodtak. Egyikőjük könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.  -Írta a szoljon.hu

 

A kormányhoz fordul segítségért a hétfő délutáni jégeső okozta anyagi károk felszámolására Abádszalók önkormányzata - közölte Kovács Mihály polgármester (Összefogás Abádszalókért Egyesület) a helyi védelmi bizottság keddi ülése után.

Az elöljáró tájékoztatása szerint a 20 percig tartó, orkánerejű széllel kísért esőben a lehulló diónyi, kisebb almányi nagyságú jégdarabok 300-350 ingatlant rongáltak meg. Az épületek többségének a teteje sérült meg, főleg a palával borítottak töredeztek szét. A kisvárosban gépkocsik sorát verték el a jégdarabok, és gyakorlatilag az összes kultúrnövényzet kipusztult.

A településen élők lehetőségeit meghaladja a károk helyreállításához szükséges anyagi erő, ezért annak ellenére, hogy az önkormányzat adósságrendezési eljárás alatt áll, a katasztrófavédelmen keresztül a kormányhoz fordulnak segítségért - mondta Kovács Mihály. Hozzátette: úgy tudja, kérelmük már a szerdai kormányülésen a kabinet elé kerül.

Az önkormányzatnál eddig 118 magánszemély jelentett be épületkárt, emellett 36 önkormányzati ingatlant sújtott a jégeső. Az első számítások alapján 12 ezer négyzetméter tetőt kell kijavítani, ennek költsége 113 millió forint. A helyreállítást nehezíti, hogy a kárt szenvedett ingatlantulajdonosok egy részének nincs lakásbiztosítása.

Abádszalók vihar sújtotta részén kedden egész nap dolgoztak a házaknál; a megtépázott tetőket műanyag fóliával vonták be a tűzoltók közreműködésével, és a portákat takarították.

S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta: kedd délután megérkezett a településre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi programjának vezetője, vezetésével elsősorban a kisgyerekeseknek és a legnagyobb bajban lévőknek próbálnak segíteni.

Forrás HVG.hu

A jégeső Abádszalókon
Puskagolyóként becsapódó jég

Az almákat is leverte a jégeső
Semmit nem kímélt a jégeső

Jégben hevernek a gyümölcsök
Jégben hevert a sok kárba veszett gyümölcs

Mint az alma, akkora volt a leesett jég
Akkora jégdarabok is estek, mint egy alma

Rom házak a jégeső után
Nagy károkat okozott a jégeső, a Katasztrófavédelem
és a Tűzoltóság segíti a bajbajutottakat.

Fel
No Internet Connection