Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

  Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

  Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
  Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

  Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

  Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Urald a vizet a Tisza-tavon!

  Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

  Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

  Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


  

  Jégverés Abádszalókon

  Hatalmas jégeső zúdult Abádszalókra.

  Abádszalók térségében az erős jégeső több épületet megrongált, amelynek sérültje is van. A strand területén ugyanis az erőteljes jégverés miatt összedőlt egy kisebb faház, amely alatt hárman tartózkodtak. Egyikőjük könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.  -Írta a szoljon.hu

   

  A kormányhoz fordul segítségért a hétfő délutáni jégeső okozta anyagi károk felszámolására Abádszalók önkormányzata - közölte Kovács Mihály polgármester (Összefogás Abádszalókért Egyesület) a helyi védelmi bizottság keddi ülése után.

  Az elöljáró tájékoztatása szerint a 20 percig tartó, orkánerejű széllel kísért esőben a lehulló diónyi, kisebb almányi nagyságú jégdarabok 300-350 ingatlant rongáltak meg. Az épületek többségének a teteje sérült meg, főleg a palával borítottak töredeztek szét. A kisvárosban gépkocsik sorát verték el a jégdarabok, és gyakorlatilag az összes kultúrnövényzet kipusztult.

  A településen élők lehetőségeit meghaladja a károk helyreállításához szükséges anyagi erő, ezért annak ellenére, hogy az önkormányzat adósságrendezési eljárás alatt áll, a katasztrófavédelmen keresztül a kormányhoz fordulnak segítségért - mondta Kovács Mihály. Hozzátette: úgy tudja, kérelmük már a szerdai kormányülésen a kabinet elé kerül.

  Az önkormányzatnál eddig 118 magánszemély jelentett be épületkárt, emellett 36 önkormányzati ingatlant sújtott a jégeső. Az első számítások alapján 12 ezer négyzetméter tetőt kell kijavítani, ennek költsége 113 millió forint. A helyreállítást nehezíti, hogy a kárt szenvedett ingatlantulajdonosok egy részének nincs lakásbiztosítása.

  Abádszalók vihar sújtotta részén kedden egész nap dolgoztak a házaknál; a megtépázott tetőket műanyag fóliával vonták be a tűzoltók közreműködésével, és a portákat takarították.

  S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta: kedd délután megérkezett a településre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi programjának vezetője, vezetésével elsősorban a kisgyerekeseknek és a legnagyobb bajban lévőknek próbálnak segíteni.

  Forrás HVG.hu

  A jégeső Abádszalókon
  Puskagolyóként becsapódó jég

  Az almákat is leverte a jégeső
  Semmit nem kímélt a jégeső

  Jégben hevernek a gyümölcsök
  Jégben hevert a sok kárba veszett gyümölcs

  Mint az alma, akkora volt a leesett jég
  Akkora jégdarabok is estek, mint egy alma

  Rom házak a jégeső után
  Nagy károkat okozott a jégeső, a Katasztrófavédelem
  és a Tűzoltóság segíti a bajbajutottakat.

  No Internet Connection