Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

  Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

  Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
  Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

  Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

  Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Urald a vizet a Tisza-tavon!

  Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

  Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

  Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


  

  Egy aszteroida a közelünkben

   Nagyon  megközelíti a Földet a tavaly felfedezett 2012 DA14 jelű kisbolygó ma.

  A közel százméteres és 130 000 tonnás meteor 1-2 kilométeres krátert hagyna, ha becsapódna. Kép a meteorról

  A 2012 DA14 jelű kisbolygó 2013 február 15.-én nagyon  megközelíti a Földet, a geostacionárius pályán, 36 000 kilométer magasan keringő műholdaknál is közelebb halad el mellettünk. A legnagyobb közelség 2013. február 15-én lesz, mindössze 22 500 kilométerre.
  Az aszteroidát és üstököst kutatók UCF (University of Central Florida) szerint nincs esély a becsapódásra
   Az égitestet a spanyol Observatorio Astronomico de La Sagra távcsövével azonosították a tavalyi év elején, és a földközeli kisbolygók közé sorolták.


  Az égitest átmérője 40 és 95 méter közötti, tehát körülbelül akkora, mint az 1908-as Tunguz eseményt kiváltó objektum. A Tunguz égitest nem érte el a Föld felszínét, de közel 8 kilométer magasabb felrobbanva lökéshulláma súlyos pusztítást végzett a szibériai tajgában.
   A 2012 DA14 a csillagászok  számításai szerint is elkerül bennünket.
  Az égitest átmérője 40 és 95 méter közötti, súlya pedig mintegy 130 000 tonna, tehát körülbelül akkora, mint az 1908-as Tunguz eseményt kiváltó objektum. A Tunguz égitest nem érte el a Föld felszínét, de közel 8 kilométer magasabb felrobbanva lökéshulláma súlyos pusztítást végzett a szibériai tajgában. A Barringer kráter Arizonában 120 méter átmérőjű és 170 méter mély, egy 50 méteres aszteroida okozta. A becsapódás ereje egy nagy atombombáéval vetekedne.
  A kisbolygót szabad szemmel nem lehet  látni a halvány fénye miatt, de távcsővel jól megfigyelhető lenne, ha az égbolt kitisztulna.
  A NASA szerint mintegy 4 700 meteorid okozhat potenciális veszélyt a földnek, melyek között akad 1-2 kilométer átmérőjű is.

  Forrás: http://www.cosmosmagazine.com/news/closest-asteroid-recorded-history-pass-earth/

  A meteor pályája

  No Internet Connection