Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

  Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

  Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
  Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

  Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

  Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Urald a vizet a Tisza-tavon!

  Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

  Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

  Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


  

  Az árvízvédelmi víztározóról

  Az árvízvédelmi víztározóról

  Pusztataskonyban - az úgynevezett elzáró szegmenstáblák beemelésével - már 2011 nyár első felében befejeződött a tározó vízbeeresztő műtárgyának betonozása és acélszerkezet-építése. Mostanra a komplett vízbeeresztő zsilip elkészült, és a záróképességét is kipróbálták. Elkészültek a töltések és a hullámtéri burkolatok is.

  A vízbeeresztőhöz csatlakozó földmunkákkal is végeztek azokon a munkaterületeken, ahol már csatornatisztitas
  korábban lezárultak a régészeti feltárások.
  Befejeződött a 80 méter fesztávolságú közúti híd építése és a hozzá kapcsolódó útjavítás is. A hídtól délre elkészültek a mederkialakítással, a hullámtörő betonfogak kiépítésével, valamint a mindkét oldali töltések kivitelezésével és a területet keresztülszelő 22 kV-os kábel kiváltásával is. Megvalósult a Nagykunsági-főcsatorna töltésmagasítása az üzemi utakkal együtt, és a töltésekhez csatlakozó zsilipes, szivattyús berendezések is a helyükre kerültek.

  A pusztataskonyi vízbeeresztő maximális áteresztőképessége 298 köbméter lesz másodpercenként, ezzel rekord közeli árvizek idején 15–20 centiméterrel lehet majd a Tisza vízszintjét csökkenteni ezen a szakaszon. A zsilip megnyitása után a víz a beeresztő csatornán éri majd el a tározót. Az árapasztó feltöltése után a zsilip kapuit lezárják egészen addig, amíg az árhullám le nem vonul. Amikor áradások után a folyó vízszintje biztonságos szintre csökken, a zsilip kapuit kinyitják, és a tározóból a víz visszafolyik a folyómederbe.A pusztataskonyi vízbeeresztő műtárgynak - amely a Tisza bal parti töltésének része -, valamint a nyíló és záró elemeknek árvíz idején ugyanolyan terhelést kell kibírniuk, mint a gátaknak. A műtárgyat mindkét oldalon úgynevezett szárnyfalak zárják le, így biztosítva a csatlakozást a töltéshez. A zsilip réseléssel kialakított szivárgásgátló falakkal csatlakozik az árvízvédelmi töltéshez. A Tisza és a tározó felől energiatörő rendszerrel kialakított vasbeton fenéklemez és azt követően burkolt meder kapcsolódik a tározóhoz.buraihid

  Az utóbbi évtizedek rendkívüli tiszai árhullámai rámutattak arra, hogy a hazai árvízvédelmi rendszer fejlesztését nem lehet halogatni, hiszen a legfontosabb a folyó mentén élő emberek életének és vagyontárgyainak biztonsága. Az árvizek mellett szélsőséges aszály, belvizek és szikesedés nehezíti a környéken gazdálkodók dolgát. Ezeknek a gondoknak az együttes kezelésére született meg a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése Program (VTT), amelynek első ütemében hat árvízi tározó épül meg a Tisza mentén.
  munkasokenergiafogo

   

  uzemihid

   

  atfolyomedence

   

  Nagykunsági árvízszintcsökkentő tározó az Európai Unió támogatásával a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság beruházásaként valósul meg.

  No Internet Connection