Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

  Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

  Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
  Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

  Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

  Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Urald a vizet a Tisza-tavon!

  Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

  Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

  Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


  

  Megkezdődött a strand medrének takarítása

  Bár sok cikk megjelent már a Tisza-tó elmocsarasításáról, a strand területén mocsárnak nyoma sincs.


  Takarítás előtti állapot
  A munkálatok előtti állapot
  A Tisza-tó vízszintjét jóval a megszokottnál alacsonyabbra engedték, ezt kihasználva az Abádszalóki Tisza-tó Strandon megkezdődhettek az eddig vízszint alatti terület kitakarítása, amit nem lehetett volna kivitelezni, ha mocsaras lett volna a meder.
  Az egész évben folyamatosan takarított öböl, amit a partszakasz gondozói sulyomtól és hínártól mentesítettek nem is tartalmazott iszapos üledékréteget, viszont annál több szemetet, üveget, amit a nyaralóvendégek hajigáltak  a vízbe a part leomlását védő kövekkel együtt. A nem kevés emberi munkaerőt igénylő munkát közmunkások végezték el a hideggel és széllel dacolva.  A rendet tevő közmunkások felszedték a hulladékot, üveg darabokat, a horgászok által elhagyott horgokat - eszközöket, vízbe dobott elemek a kagylóhéjakkal együtt. A kiszedett köveket visszarakták a helyére, hogy eredeti funkcióját a part megerősítését szolgálják. A több konténernyi szemetet és kagylóhéjat nem csak a környezet óvása miatt takarították ki, de azért is, hogy a  jövő nyárra érkező vendégek biztonságban tudjanak fürödni a tiszta parton a tiszta vízben. A mederalj fel lett tárcsázva, így a felszín alatt rejtőző hulladék is felszínre és eltakarításra kerülhetett.
  Az előfordult néhány vágási sérülést főként a vízben eldobált szemét okozza, tehát nem csak a mi ügyünk lenne a strand tisztán tartása, de a vendégeknek is érdekük a víz szemétmentesen tartása.
  A figyelmetlen vendégek elhagyott ékszerei után fémkeresővel pásztázzák a partszakasz területét a "kincsvadászok" a zsákmány reményében. Az elmondásuk szerint évről évre kevesebb ékszert és pénzérmét találnak, de mindig több szemetet. -A következtetést vonja le mindenki maga.
  Mindenesetre a meder tisztasága évek óta nem volt ilyen kielégítő, reméljük, ez már nem lesz akadály a turisták látogatásának.
  A képek jól mutatják, mekkora munkával lett kivitelezve a rendbetétel, melyek bár néha úgy tűnnek,  mintha a NASA készítette volna valamelyik másik bolygón, tagadhatatlanul mutatják be az ember jelenlétét.

  Az ember jelenlétének nyomai
  Az ember nyoma
  Mindefele hulladékok
  Minden részen a szemét          Ezt sem a természet alkotta
  Ezt sem a természet alkotta


  Kövekkel telehajigált meder
  Kövekkel telehajigált meder


  Munkások takarítanak
  Munkások takarítanak

  A csapatmunka mindenkinek könnyebb
  Csapatban könnyebb  


  Az összeszedet kagylóhéjak
  Az összeszedet kagylóhéjak
  Telik a konténer. Három ilyen konténernyi hulladék lett eltakarítva!
  Telik a konténer...


  A kitartó és sok munka meglátszik a tájon
  A sok munka meghozza gyümölcsét
  Az időjárás sem kedvezett a munkásoknak. Dacoltak az időjárás elemeivel a hideggel és a széllel
  Az időjárás sem kedvezett (jeges a víz)  Amint a kép is mutatja, mocsárnak nyoma sincs a mederben, másképpen hogyan húzhatta a mederben a tárcsát a traktor?
  A traktor az állítólagos mocsáron húzza a tárcsát
  A már rendbe tett partszakasz
  A már rendbe tett partszakasz
  Így még a szemnek is kellemesebb
  Így még a szemnek is kellemesebb


  A csúszda alja is biztonságosabb már, nem kell tartani attól, hogy valaki megvágja a talpát.
  A csúszda alja is biztonságosabb már
  Tárcsázás után a tiszta és puha mederalj
  Tárcsázás után


  Autóval is rá lehet menni az állitólagos mocsárra.
  Autóval a "mocsáron"

   A képekkel bemutatott mocsár is jól mutatja, hogy talán hozzá nemértés, vagy  csak érdekek állnak a helytelen kifejezések mögött. Az is lehet, így nagyobb szenzációt kelt az elnevezés, de mindenesetre a mocsárjáró nem kellett a mélységek meghódításához és kitakarításához.

  No Internet Connection