Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

  Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

  Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
  Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

  Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

  Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Urald a vizet a Tisza-tavon!

  Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

  Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

  Abád szállás

  Abádszalók - Tisza-tó

  Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

  Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


  

  Horgászoknak a Tisza-tóról!

  A horgászok, mint a Tisza-tó legrégebbi látogatói

  A Tisza-tó első vendégei a horgászok voltak, és azóta is újra meg újra visszatérnek ide. A Tisza folyó - amelyet a benne szállingózó, milliárdnyi finom homokszemcse miatt szőke Tiszának is szoktak becézni - egykori legendásan gazdag halbősége látszott visszatérni az elárasztott területen. A tó középső része, Magyarország legnagyobb összefüggő horgászvize ma is a pacások paradicsoma: több mint ötven halfaj él benne, közülük tizenkettő védett.

  Legendák és valóság

  A folyó medrében, a holtágak sekélyebb-mélyebb vizeiben, a szigetekkel szabdalt vízterekben nyári hajnalokon éppúgy, mint párás őszi estéken, horgászok ülnek csendben a partokat takaró nádasokban, vagy csónakjukkal a vadregényes tájakra merészkedve, a vízen lesik a kapást.
  A Tisza-tó környékén bízvást elhihetjük azokat a horgásztörténeteket, amelyeket másutt nagyotmondásnak gondolnánk, és hitetlenkedve fogadnánk. Egyes szállodákban, panziókban, éttermekben magunk is szemrevételezhetjük az örömittas horgászok emlékül itt hagyott fényképeit, amelyeken ember nagyságú, lógó bajszú harcsák láthatók kifogójuk és segítőtársaik kezében.

  Halfajták és lelőhelyeik

  A harcsa mellett természetesen a süllőfélék és a csuka is kedvelt "célpontjai" a horgászoknak, a tiszai pontyból pedig közismerten kitűnő halászlé készül. Azoknak sem kell azonban elkeseredniük, akik a két nem őshonos hal, a busa és az amur valamelyikét kapják horogra. Húsuk ízletes, kifejlett példányaik tíz-húsz, vagy ennél is több kilót nyomhatnak.
  A márna a gyorsabb folyású, mélyebb vizekben szeret tanyázni. Az öt-hat kilogramm súlyúra megnövő balin kedvenc tápláléka a gyerekek által a folyóparton gyakran zsákmányolt, alig néhány centiméteres küsz.
  A törpeharcsával és a védett réticsíkkal a holtágakban találkozhatunk. A védett halfajok közül legnagyobb számban a magyar bucó és a selymes durbincs található a Tisza-tóban, ám - mesterséges szaporítás eredményeképpen - ma már sok nyurga ponty is él itt. Horgászhelyünkhöz tartva, de bármilyen vízi kirándulás során, óvatosan közlekedjünk, mert az elárasztott részeken meglepetések érhetnek bennünket. A területen élt fák "kiszáradtak", hiszen a jóból, így a vízből is megárt a sok. Többségük időközben bedőlt a vízbe, ám akad még sok, amelyik dacol idővel és vízzel, s törzsének megmaradt darabjaitól centiméterekre surranhatunk el csónakunkkal. Szenzációs "hazatérés" a vízi világ labirintusában négylábúakkal is találkozhatunk. Nem kis meglepetést okozott az innen egyszer már kihalt hód "visszaköltözése", és vidra is gyakran kerül a szemünk elé.

  Horgászat télen

  Télen egészen különleges élményt jelent a Tisza-tavi horgászat. A holtágak, morotvák biztonságosan befagyott vizére olykor autóval is rámerészkednek a bátrabb horgászok. Az izzasztó, emberpróbáló lékvágás után az oxigénre éhes halak sokasága lesz zsákmányukká. Eközben a jég "beszél" - morajlik, durran, csattog -, és zúzmarává dermed a lehelet. A metsző hidegben jólesik a tűzrakás és a bográcsban készült étel. A Tisza, amely eredeti medrét megőrizve halad át a tavon, a vízi túrázók kedvelt útvonala. Evezősök haladnak a kiskörei vízlépcső hajózsilipje felé, lapátjukról szikrázva röppennek szét a napfényben csillogó vízcseppek. Kikötők és fövenyes partok kísérik útjukat - olykor bizony elkel a kellemes pihenés.

  Forrás: tisza-taviturak.gportal.hu

  Horgászoknak térkép a Tisza-tóról

  Horgásztérkép a Tisza-tóról

  Harcsa fogás a Tisza-tavon

  Téli horgászat a Tisza-tavon

  A madarak is jól laknak a Tisza-tavon
  No Internet Connection