Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Vágyj a szépre, a kényelemre, vágyakozz oda, ahol jól érzed magad!

    Nézd meg szálláshelyeinket és meglátod, már nem akarsz tovább keresni! Ár-érték arányában mi vagyunk a legjobbak.

    Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Fedezd fel Tisza-tó szépségeit!

    Igazi vadvízi világ rejtelmeit kutathatod fel. Megfigyelheted az állatok és növények világát, ha vonz a természet.
    Ha téged inkább a múzeumok, templomok és egyéb romok, illetve a gasztronómia vonz, itt akkor is megtalálod, mivel tudod kellemesen tölteni az idődet.

    Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Légy aktív nyaraló, biciklizd körbe a Tisza-tavat!

    Legjobb célkitűzés, hogy megtedd ezt a távot! Azért is jó ez neked, mert a mozgás mellet láthatod a vidék változatos, gyönyörű tájait. Ezt nem hagyhatod ki!

    Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Légy büszke horgász és fogd ki a álmaid halát!

    Etesd, cserkészd, fáraszd, akaszd és mutasd meg a világnak, te előled nem bújhat meg semmilyen hal, mert te egy belevaló horgász vagy!

    Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Urald a vizet a Tisza-tavon!

    Ne hagyd, hogy a víz legyen az úr, győzd le minden téren! A vízről megtekintve sok rejtelmet fedezhetsz fel a tavon. Olyan szigeteket találhatsz, ahol akár egy bulit is megcsaphatsz. Csak arra kérünk, ne szemeteld össze a környezeted!

    Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Kapcsolódj ki nálunk kicsit és nyaralj egy nagyot!

    Színes programok várnak a hűs víz mellett. Abádszalók a bulikról, koncertekről híresült el, de ma már inkább a családokra, ökoturistákra és sportkedvelőkre rendezkedett be a város. Mióta nincs esti bulizgatás, azóta van közbiztonság. A megújult strand színvonalas szolgáltatásokkal vár.

    Abád szállás

    Abádszalók - Tisza-tó

    Ha van elképzelésed, vállalkozz nálunk!

    Abádszalók két forgalmas helyén kínálunk kiadó üzlethelyiségeket. Ha eldöntötted, hogy mit szeretnél kezdeni, saját magadra kívánsz támaszkodni és eléggé hiszel is magadban, a következő lépés, hogy megkeresel minket, hogy megtudd, van e szabad hely. Nem ígérjük, hogy lesz is, de érdemes megpróbálnod.


    
    Rock hétvége 2018

    Rock hétvége - Rockzenekarok Találkozója

    Június 29. - július 01.

    Rockzenei stílusok

    A rockzene folyamatos fejlődése során több különböző stílusirányzat megjelenését vonta maga után, melyek bár magukon viselik a rockos gyökereket, mégis sajátos műfaji elemekkel rendelkeznek.
    AOR - (album oriented rock, album rock)
    Egy zenei stílus és FM rádió formátum elnevezése. Hivatalos magyar megfelelője nincs, leginkább nagylemez-orientált rockzenének lehetne fordítani. Bár a stílust a szakértők a rockhoz sorolják, a pop stílusjegyei is megtalálhatók benne. Lényege, hogy mind az előadók, mind a rádiók a nagylemezekre építenek, a kislemezek helyett. A stílus leginkább az Egyesült Államokban terjedt el.
    AB ORIGINAL ROCK
    Jellemzője, hogy a rock-stílust és annak jellemző hangszereit (elektromos gitár, dob) az ausztrál bennszülöttek ősi hangszereivel (didgeridoo, clapsticks) és énekmódjával ötvözi. Ausztrálián kívül Kanadában vannak jelentősebb képviselő rock együttesei.
    ACID HOUSE - elektronikus zenei irányzat.
    Az acid felvételekben egy erőteljes, 120-140 bpm között lüktető – többnyire TR-606-os szintetizátoron és TR-808 vagy TR-909 dobgépen előállított – alapütemen kívül általában csak egy lecsupaszított motívum szól végig. Száraz, érdes hangzású, harsány és minimalista. Vokálokat csak elvétve találunk bennük, akkor is inkább effektként használt mondattöredékeket, vagy csupán egyes szavakat. Minimalizmusa köszönhető a kor hangszer- és effekt parkja viszonylagos fejletlenségének is, így hamar elérte saját műfaji korlátjait. Hangszerei: szintetizátor (Roland TB-303), dobgép (Roland TR-808) és billentyűs hangszerek. Az első felvételek Amerikában készültek, de világhódító útjára Angliából indult, népszerűsége 1988–1989-ben tetőzött Európában. A Prodigy, elektronikus zenét játszó brit együttes, a kilencvenes évek végén bekövetkező nagy elektronikus zenei forradalom egyik legnépszerűbb képviselőjének tekinthető.
    ACID ROCK
    A pszichedelikus rock leghangosabb, legvadabb ága a '60-as években, a flower-power időszakában vált népszerűvé. Jellemzője a kábítószer (LSD) hatására létrejött különös dalok, hosszú, torzított gitárszólókkal (pl. Jefferson Airplane). Az elektronikus zene hangzáseszközeivel és a stroboszkóp-lámpák villódzó fényeivel a "belső utazás" kísérőzenéje. Az érzéktompítóan nagy hangerőt olykor furcsa, lenyűgöző hangzások tarkítják. A viszonylag rövid életű irányzat beolvadt a heavy metálba.
    ALTERNATÍV METÁL
    Egy zenei stílus, amely a heavy metál és alternatív rockzenei stílusok fúziójából jött létre az Egyesült Államokban az 1980-as évek végén. Az együttesek nem alkottak egységes színteret, tevékenységük közös pontja a kísérletezés, a heavy metál határainak kitolása volt, más rockzenei stílusok beolvasztásával. Népszerűségének csúcsát a mozgalom az 1990-es évek közepén érte el. Jelentősebben az alternatív metál zenekarokat a nehéz gitár-riffek jellemzik; tipikusan ezeknek van kihangsúlyozott kísérleti éle. Nem megszokott szövegeket tartalmaznak, kötetlen idejű szignók, több hangugratással, mint általában a hagyományos metálban.
    ALTERNATÍV ROCK (alternatív zene, alt-rock, alternatív)
    A rockzene egyik műfaja, amely az 1980-as években jött létre és széles körben elterjedt az 1990-es években. Számos alacsonyabb rendű műfajból áll: grunge, Britpop, gothic rock és indie pop. Ezek mind a punk rock stílusára és magatartásformájára építkeznek, ami az 1970-es években fektette le a műfaj alapjait. Egy időben az alternatív rock kifejezést összefoglaló meghatározásnak használták az underground zenészek által előadott rockzenére az 1980-as években és minden olyan műfajra, ami a punk rockból jött létre (beleértve a punkot, az Új hullámot és a post-punkot). Bár néhány alternatív rock előadó, többek között a REM kereskedelmi sikereket ért el és bekerült a köztudatba, sok zenész inkább kultzenét játszott, melyet független lemezkiadó cégek vettek fel, egyetemi rádiókban játszották és szóban hirdették. A Nirvana (karikatúra) áttörésének és az 1990-es évek népszerű grunge- és Britpop-mozgalmának köszönhetően az alternatív rock belépett a zenei köztudatba, számos együttese népszerű és sikeres lett. A műfaj más néven is ismert volt, mielőtt a kifejezés elterjedt az 1990-es években (USA: College rock - Egyesült Királyság: indie rock). Az alternatív rock dalok szövege gyakran szól társadalmi problémákról, például drogról, depresszióról és környezetvédelemről.
    ART-ROCK
    Általában klasszikus zenére épülő progresszív, szimfonikus rock. Főleg egy albumon megjelenő összefüggő kompozíciók, és nem önálló dalok jellemzik (koncepciós album). Másik tendencia, hogy egy történetet mond el rock operához hasonlóan. Az art-rock felhasznál, a rockba integrál klasszikus zenei elemeket. Így készült pl. rock-szvit, rock oratórium is, amiket még középkori, misztikus hatásokkal is fokoztak. Számos előadó csak egy-egy produkcióval kalandozott el erre a területre (pl. a Beatles "Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band" c. nagylemeze). Más előadóknak, együtteseknek viszont egy-egy korszaka, olykor egész pályafutása ebbe a zenei körbe sorolható.
    BLACK METÁL
    A heavy metál zenei stílus extrém irányzata. Szinte kizárólag károgva, vagy ahhoz hasonlóan üvöltve, hörögve adják elő, de a meglehetősen ritka, tisztán kiénekelt dalokra is a félelmetes, bizarr, groteszk megszólalás jellemző. A zenék tipikusan nyers, éles és fenyegető gitárhangzását intenzíven betorzított gitárokkal és sokszor a felső tartományokban játszott disszonáns hangzatokkal hozzák létre. A riffeket a death metálhoz hasonlóan sokszor tremolo pengetéssel játsszák, de a témák és a dalszerkezet jellegzetesen egyszerűbb és monotonabb. A norvég zenekarok hatására ez a stílus a hangszerhasználattal szemben a kisugárzást, az atmoszférát helyezi előtérbe. A Burzum (borítón), a norvég Varg Vikernes black metál projektje, amelynek története 1991-ben indult Bergenben, demói hamar sikeresek lettek. Kevés zenekar ad elő gitárszólókat. A basszusgitár általában alig hallhatóan, a háttérbe keverve a gitár dallamát követi. A dob jellemzően egyszerű, gyors és monoton blast beat. A nyugtalanító légkör létrehozásában több zenekarnál szerepet kap a szintetizátor, melyet a gitárhoz hasonlóan "minimalista felfogással" használnak. Ez nem vonatkozik a műfajhoz csak külsőségekben tartozó szimfonikus black metál zenekarok gazdagon díszített megszólalására. Szövegvilága az előadók szélsőséges eszmerendszerét tükrözi. Általános a mizantrópia és a keresztény világ megvetése, de a különböző zenekarok filozófiája vérre menő ellentétben áll egymással. Az előadók egy része ateista nézeteket vall, míg mások az ősi pogány vallásokhoz vagy a sátánizmushoz fordulnak. A szövegek hangulata gyakran depressziós vagy nihilista. Klasszikus elemek még a természeti motívumok, az évszakok (elsősorban a tél), a mitológia, folklór és a fantasy.
    BLUES-ROCK
    Bár a rock&roll egyik alappillére a blues volt, a blues-rock, mint a műfaj egyik ága csak a '60-as évek végére alakult ki. Legfőbb jellemzője a tradicionális, 3 akkordos blues séma, és a hangszeres improvizációk gyakorisága. Angol és amerikai blues-rock bandák (pl. Cream, Canned Heat) egyaránt a brit blues vonalat követték. A népszerűvé vált irányzat 1970 körül olyan kölcsönhatásba került a heavy metál és a southern rock bandákkal, hogy a blues-rock és a hard rock közötti határ csaknem eltűnt. A következő évtizedekben azonban ismét csendesebb és tradicionálisabb lett. A magyar blues-rock koronázatlan királya, Deák Bill Gyula.
    BOOGALOO - (bugalú)
    Amerikai eredetű, latin tánc és zene. Ötvözi a rhythm and blues, a soul, illetve a mambo és a cha-cha-cha elemeit.
    BREAK-BEAT - gyűjtőfogalom.
    Az elektronikus zenéhez áll közel, minimalisztikus jellegű. Jellegzetes vonása a 4/4-es tört ütem. A legtöbb elektronikus zene alapját egy lineáris ritmuslap jelenti, ám ennél a stílusnál a ritmikába csempészve tört hatást eredményez. Innen ered az elnevezése is. Egyelőre két irányvonala különíthető el: az egyik ún. Florida-breaks - nevét onnan kapta, ahol először megszületett (70-80-as évek) és elterjedt, vagyis Floridában. A másik - nu skool breaks - a freestyle és electro műfajok keveréke. A stílus bázisa Anglia, hip-hop-ból eredeztethető, gyakran tartalmaz ilyen elemeket (rap, szkrecss, stb.) Gyorsabb (leggyakrabban) 120-140 bpm. tempójú. Ritmusképlete a Jungle-nél egyszerűbb, de szintén tört. A funky-s beütésű dalok sem ritkák. Palotai Zsolt, művésznevén Dj Palotai Magyarország meghatározó underground lemezlovasa, az elektronikus zene, a drum and bass és a break beat egyik magyarországi meghonosítója.
    BREAK-DANCE
    A '70-es években, New Yorkban kialakult utcai táncok gyűjtőfogalma. Világszerte igazi tömegmozgalommá vált az utcákon, hordozható magnók zenéjére, a táncolók és a járókelők szórakoztatására járt akrobatikus tánc. Sőt táncbajnokságokat is kezdtek rendezni, majd konszolidált formában az élő- és televíziós show-műsorokba is bekerült.
    Forrás: irodalmiradio.hu
    Abádszalók, Abádi Benedek Művelődési Ház;
    Abádszalók , Mikszáth Kálmán út
    Belépőjegy várhatóan: 0 Ft

    No Internet Connection